Archive for augusti, 2010

Trött men nöjd

augusti 24th, 2010

Sitter på Arlanda och försöker hålla mig vaken. Det blir liksom lite långa dagar när man börjar med att köra morgonprogrammet på radion och avslutar me att spela för 1000 glada studenter på KTH i Stockholm. Nöjd är jag för att jag har både roliga radiouppdraget och roliga spelningar just nu. Sova kan jag göra någon annan gång.
Jag tänkte roa mig och er med att lägga upp några bilder på den färdiga studion. Bilder som jag har snott av min fru. Vassego.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Inflyttat

augusti 22nd, 2010

Jag vill bara berätta att jag flyttade in igår. Skruvade upp lite hyller, satte instrument på väggarna och flyttade in studion. Det kommer bilder. Idag väntar jag på att huset ska torka utvändigt. Jag har kommit på att jag vill måla svart längst ned och så tror jag att jag drar på dörren ett lager färg till. Nu har jag i vilket fall fyllt den nya TV-kannan med kaffe och beger mig ut i studion.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Ödmjukhet

augusti 16th, 2010

Jag har aldrig gillat ödmjukhet. Det är inte min grej. Här kommer i all enkelhet en bild på den fondvägg som numera finns i studion. Fotot är taget av Lasse Thoresson och förställer Lars Vegas Trio i kungsträdgården, Stockholm 1992.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Sista veckan?

augusti 15th, 2010

Jag har sagt till mig själv att studion ska vara klar den här veckan som kommer. Det känns som om det skulle kunna bli sant. Tapeter, golv, fondvägg, andra varvet målning på det röda och gräva ned en elkabel. Sedan är det ju själva instalationen av studion men det räknar jag inte riktigt till själva bygget.

Jag jobbar heltid på radio jämtland under en period fram till valet så antalet byggmöjliga timmar sänks en del. Tycker ändå att det känns som om det ska gå. Skruva gärna in programmet väckarklockan som sänds varje vardag mellan 06.10 och 10.00 så hörs jag. I morgon tillsammans med Karin Bodén.

Idag har jag gjort det sista målarvarvet på den gråa delen utvändigt. Jag har provat att sätta upp en av knutarna så att man får en känsla av hur det kommer att bli. Sedan målade jag första varvet på dörren. Invändigt är det klart för tapetsering. Jag slipade de spacklade skarvarna i morse.

Det som känns jobbigt just nu är bara elkabeln som ska ned i backen så att elektrikern kan komma och instalera det sista. På min tomt är det typ 4 cm matjod och sedan bara grus och sten. Jag vet att det kommer att vara tunggrävt.

Här kommer i alla fall bilder på hur det ser ut nu.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Vi hälsar hantverkarna tillbaka.

augusti 2nd, 2010

Full fart på bygget idag. Elektrikern gjorde entré och drog en massa kabel. Jag har också fått en egen el-central vilket jag genast ska skriva in i CV´t.
Niklas ordnade till vindskivor och plåt. Jag skickade plåt och bar läkt. En slags blandning mellan byggherre och hantlangare. Jag har också sågat till foder till fönster och dörr och grundmålat dem. Simon slipade det spacklade delarna av ytterväggen så nu är det bara att börja grundmåla.

Vad har vi då lärt oss idag?

– 06.45 är jättetidigt att kliva upp måndagen efter Yran.
– Det finns produkter att köpa som man ska ha mellan nockplåt och plåttaket som ska förhindra små djur att krypa in där och bygga bo.

Man kan också följa bygget på min frus Facebook om man är kompis med henne. Kicki Gustafsson heter hon.

så lite bilder.

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (0)