Archive for juli, 2010

status

juli 29th, 2010

Jag har den här veckan försökt att kombinera bygget med semester. Har lyckats ganska bra. Eftersom det ser ut som om regnet kommer att strila några dagar har jag bara två saker jag kan göra klart just nu. Halva innertaket och att köpa det sista till yttertaket. På måndag kommer elektrikern och troligen även han som ska göra klart yttertaket. Sedan är det bara upp till mig och SMHI. Jag har en dryg vecka kvar utan andra uppdrag så jag tror att det här ska ordna sig. Det beror ju också på hur lat jag är på semestern.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Det går långsamt nu

juli 26th, 2010

Det krävs att det i alla fall är uppehåll om man ska hålla på med fibergips. Gips har liksom en förmåga att bli lite prilligt om det blir blött. Vi har därför arbetat en lite lite stund idag och väntar nu på att det ska bli lite finare väder. Försöker intala mig själv att det är fränt med regnuppehåll. Det gör dom ju hela tiden på Wimbledon. Lite bilder på himlen och simons nya snickarbyxor får det bli.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Annat upplägg

juli 24th, 2010

Byter idag snickarbyxorna mot Bröllopskostymen.
Tror stenhårt på vilodag för att hämta inspiration och kraft.

Posted in studiobygge | Comments (0)

dag 5

juli 24th, 2010

Jag förstår att ni undrat. Nej det blev inte spån. Det blev inget gips heller. Det blev fibergipsskiva.
Det tyngsta helvete jag har hållit på med. Det blir bra men det är en tuff kärlek till materialet jag känner. Tänk er att man sågar och bär tunna cementplattor. Jag har slitit så idag så jag har inte tagit några bilder. Jag lånar istälet av min fru som skött dokumentationen.

Vassego.

Posted in studiobygge | Comments (0)

åsså vart det dag 4

juli 22nd, 2010

Det har bara varit en sak idag. Golvet. Fasen vilken tid det tog. Såga till plattor isolera och spika plank. Själsligt dödande och inte nog med det. Det var ingen riktig kvalitet i golvvirket. Snett och skevt. Det är som alltid lite extra roligt att spika samtidigt som man håller emot med en kofot och trycker ned med ena foten. Men nu är det klart.
Nu ska jag räkna ut hur mycket plattor det går åt till väggar och så mer isolering. Det blir morgondagens projekt. Förhoppningsvis ska jag hinna spackla klart allt i morgon också så att jag kan anordna ett liten familjegrej på lördag. Den heter ” alla grundmålar pappas studio”. Barna älskar sånna påhitt.

Dagens bilder

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Viktigt med hjälp

juli 22nd, 2010

Rent av ovärdeligt är det att ha hjälp när man gör projekt av den här typen. Tur att man har goda vänner. Här om dagen kom till exempel Magnus förbi med egen solstol, egen folköl och satte sig ned för att kolla att huset blev rakt medan han drack sin medhavda bira. Den insatsen gör så klart att han är mer än välkommen på inflytttningsfesten. Stort tack Magnus.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Så här ser det ut efter dag 3

juli 21st, 2010

Vad har vi då lärt oss idag.

1. Bredspackla en vägg ser lätt ut när dom gör det på TV. I verkligheten däremot så hamnar en ansenlig mängd spackel på tröja, byxor och backen.
2. Det tar lika lång tid att montera ett lås på en dörr på rätt sätt som att spika ett halvt tak.
3. Det är inga problem att få in 23 löpmeter råspont i passaten när släpet är på annat håll.
4. Efter att ha testat andningsskydden så kan vi konstatera att vi kommer att se väldigt coola ut i morgon när det är dags för Gullfiber.

Åsså lite bilder


Posted in studiobygge | Comments (0)

Dagens roliga maskin

juli 21st, 2010

Jag vill ha mer att kapa. Är lite sugen på att annonsera efter kapningsjobb. Någon som behöver kapning till 70 kvm altan eller så?

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Så här långt kom vi dag 2

juli 20th, 2010

Slut i kroppen och slut i huvvet. Jag känner att jag inte är van att göra heldagar med kroppsarbete.  Idag tycker jag inte bara att det blev ett fall frammåt utan snarare en tjurrusning år rätt håll. Väggar och takstolar är på plats så nu är det finspikning som gäller. Har också börjat inhandla lite isolering och annat skoj. Funderar på att lura min son som hjälper till att det bästa sättet att sätta Gullfiber är utan handskar och i bara badbyxor. Min kompis Magnus och jag gjorde det när vi var ca 16 år och byggde replokal. Minns fortfarande hur mycket det kliade.

Så lite bilder

Posted in studiobygge | Comments (0)

Så långt kom vi dag 1

juli 19th, 2010

Posted in Uncategorized | Comments (0)