Archive for the ‘studiobygge’ Category

Vi hälsar hantverkarna tillbaka.

augusti 2nd, 2010

Full fart på bygget idag. Elektrikern gjorde entré och drog en massa kabel. Jag har också fått en egen el-central vilket jag genast ska skriva in i CV´t.
Niklas ordnade till vindskivor och plåt. Jag skickade plåt och bar läkt. En slags blandning mellan byggherre och hantlangare. Jag har också sågat till foder till fönster och dörr och grundmålat dem. Simon slipade det spacklade delarna av ytterväggen så nu är det bara att börja grundmåla.

Vad har vi då lärt oss idag?

– 06.45 är jättetidigt att kliva upp måndagen efter Yran.
– Det finns produkter att köpa som man ska ha mellan nockplåt och plåttaket som ska förhindra små djur att krypa in där och bygga bo.

Man kan också följa bygget på min frus Facebook om man är kompis med henne. Kicki Gustafsson heter hon.

så lite bilder.

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (0)

Annat upplägg

juli 24th, 2010

Byter idag snickarbyxorna mot Bröllopskostymen.
Tror stenhårt på vilodag för att hämta inspiration och kraft.

Posted in studiobygge | Comments (0)

dag 5

juli 24th, 2010

Jag förstår att ni undrat. Nej det blev inte spån. Det blev inget gips heller. Det blev fibergipsskiva.
Det tyngsta helvete jag har hållit på med. Det blir bra men det är en tuff kärlek till materialet jag känner. Tänk er att man sågar och bär tunna cementplattor. Jag har slitit så idag så jag har inte tagit några bilder. Jag lånar istälet av min fru som skött dokumentationen.

Vassego.

Posted in studiobygge | Comments (0)

Så här ser det ut efter dag 3

juli 21st, 2010

Vad har vi då lärt oss idag.

1. Bredspackla en vägg ser lätt ut när dom gör det på TV. I verkligheten däremot så hamnar en ansenlig mängd spackel på tröja, byxor och backen.
2. Det tar lika lång tid att montera ett lås på en dörr på rätt sätt som att spika ett halvt tak.
3. Det är inga problem att få in 23 löpmeter råspont i passaten när släpet är på annat håll.
4. Efter att ha testat andningsskydden så kan vi konstatera att vi kommer att se väldigt coola ut i morgon när det är dags för Gullfiber.

Åsså lite bilder


Posted in studiobygge | Comments (0)

Så här långt kom vi dag 2

juli 20th, 2010

Slut i kroppen och slut i huvvet. Jag känner att jag inte är van att göra heldagar med kroppsarbete.  Idag tycker jag inte bara att det blev ett fall frammåt utan snarare en tjurrusning år rätt håll. Väggar och takstolar är på plats så nu är det finspikning som gäller. Har också börjat inhandla lite isolering och annat skoj. Funderar på att lura min son som hjälper till att det bästa sättet att sätta Gullfiber är utan handskar och i bara badbyxor. Min kompis Magnus och jag gjorde det när vi var ca 16 år och byggde replokal. Minns fortfarande hur mycket det kliade.

Så lite bilder

Posted in studiobygge | Comments (0)

En rolig maskin

juli 19th, 2010

Niklas fick ta första passet. Jag står och hoppar som en 9 åring i kön till radiobilarna på Gröna Lund. -När är det min tur! När är det min tur!

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (1)

SUNDSVALL E NI ME!

juni 19th, 2010

Idag spelar Lars Vegas Trio i Sundsvall. Stora torget, festligheter med anledning av Kronprinsessans bröllop.

Så här fint vykort såldes på 50-talet. Visst blir man sugen att åka till Sundsvall.

Sundsvall är också mitt närmaste IKEA. Tvingar mig själv att inte ta en sväng dit och köpa en ny kontors/studio stol. Jag har ju ingen studio än. Ritade dock om den i huvudet när jag skulle sova i natt. Kommer inte ihåg hur men det var säkert jättesmart.

Så nu…. Guldkavaj på och kontrabas i bilen.

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (0)

nu ska re ske

juni 18th, 2010

Efter att ha funderat i ca 5 år (ja jag är jämte) har jag idag tagit beslutet. Det ska byggas en stuga på tomten som blir produktions-studio och repetitions lokal. Just nu har jag studion i huset men det är trångt och inte anpassat för verksamheten. Dessutom är det inte alltid jätteroligt för familjen att lyssna på100 omtagningar av något gitarrsolo.

Ungefär en sån här ska det bli.
Fönstren på lite annat sätt och annan färg men principen. 15 kvm jodå. Senast jag hade studio som låg utanför min bostad var 1990. Jag och Erik Koskinen byggde två studior på sena 80 talet men när det blev mer och mer med Lars Vegas Trio fanns inte tiden för att jobba där.

Jag ska försöka uppdatera så att ni kan följa utvecklingen här på hemsidan. Nästa steg blir att jag ska göra en ritning på modulernas placering så att det blir bäst.

återkommer

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (1)