Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Trött men nöjd

augusti 24th, 2010

Sitter på Arlanda och försöker hålla mig vaken. Det blir liksom lite långa dagar när man börjar med att köra morgonprogrammet på radion och avslutar me att spela för 1000 glada studenter på KTH i Stockholm. Nöjd är jag för att jag har både roliga radiouppdraget och roliga spelningar just nu. Sova kan jag göra någon annan gång.
Jag tänkte roa mig och er med att lägga upp några bilder på den färdiga studion. Bilder som jag har snott av min fru. Vassego.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Inflyttat

augusti 22nd, 2010

Jag vill bara berätta att jag flyttade in igår. Skruvade upp lite hyller, satte instrument på väggarna och flyttade in studion. Det kommer bilder. Idag väntar jag på att huset ska torka utvändigt. Jag har kommit på att jag vill måla svart längst ned och så tror jag att jag drar på dörren ett lager färg till. Nu har jag i vilket fall fyllt den nya TV-kannan med kaffe och beger mig ut i studion.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Ödmjukhet

augusti 16th, 2010

Jag har aldrig gillat ödmjukhet. Det är inte min grej. Här kommer i all enkelhet en bild på den fondvägg som numera finns i studion. Fotot är taget av Lasse Thoresson och förställer Lars Vegas Trio i kungsträdgården, Stockholm 1992.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Sista veckan?

augusti 15th, 2010

Jag har sagt till mig själv att studion ska vara klar den här veckan som kommer. Det känns som om det skulle kunna bli sant. Tapeter, golv, fondvägg, andra varvet målning på det röda och gräva ned en elkabel. Sedan är det ju själva instalationen av studion men det räknar jag inte riktigt till själva bygget.

Jag jobbar heltid på radio jämtland under en period fram till valet så antalet byggmöjliga timmar sänks en del. Tycker ändå att det känns som om det ska gå. Skruva gärna in programmet väckarklockan som sänds varje vardag mellan 06.10 och 10.00 så hörs jag. I morgon tillsammans med Karin Bodén.

Idag har jag gjort det sista målarvarvet på den gråa delen utvändigt. Jag har provat att sätta upp en av knutarna så att man får en känsla av hur det kommer att bli. Sedan målade jag första varvet på dörren. Invändigt är det klart för tapetsering. Jag slipade de spacklade skarvarna i morse.

Det som känns jobbigt just nu är bara elkabeln som ska ned i backen så att elektrikern kan komma och instalera det sista. På min tomt är det typ 4 cm matjod och sedan bara grus och sten. Jag vet att det kommer att vara tunggrävt.

Här kommer i alla fall bilder på hur det ser ut nu.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Vi hälsar hantverkarna tillbaka.

augusti 2nd, 2010

Full fart på bygget idag. Elektrikern gjorde entré och drog en massa kabel. Jag har också fått en egen el-central vilket jag genast ska skriva in i CV´t.
Niklas ordnade till vindskivor och plåt. Jag skickade plåt och bar läkt. En slags blandning mellan byggherre och hantlangare. Jag har också sågat till foder till fönster och dörr och grundmålat dem. Simon slipade det spacklade delarna av ytterväggen så nu är det bara att börja grundmåla.

Vad har vi då lärt oss idag?

– 06.45 är jättetidigt att kliva upp måndagen efter Yran.
– Det finns produkter att köpa som man ska ha mellan nockplåt och plåttaket som ska förhindra små djur att krypa in där och bygga bo.

Man kan också följa bygget på min frus Facebook om man är kompis med henne. Kicki Gustafsson heter hon.

så lite bilder.

Posted in studiobygge, Uncategorized | Comments (0)

status

juli 29th, 2010

Jag har den här veckan försökt att kombinera bygget med semester. Har lyckats ganska bra. Eftersom det ser ut som om regnet kommer att strila några dagar har jag bara två saker jag kan göra klart just nu. Halva innertaket och att köpa det sista till yttertaket. På måndag kommer elektrikern och troligen även han som ska göra klart yttertaket. Sedan är det bara upp till mig och SMHI. Jag har en dryg vecka kvar utan andra uppdrag så jag tror att det här ska ordna sig. Det beror ju också på hur lat jag är på semestern.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Det går långsamt nu

juli 26th, 2010

Det krävs att det i alla fall är uppehåll om man ska hålla på med fibergips. Gips har liksom en förmåga att bli lite prilligt om det blir blött. Vi har därför arbetat en lite lite stund idag och väntar nu på att det ska bli lite finare väder. Försöker intala mig själv att det är fränt med regnuppehåll. Det gör dom ju hela tiden på Wimbledon. Lite bilder på himlen och simons nya snickarbyxor får det bli.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

åsså vart det dag 4

juli 22nd, 2010

Det har bara varit en sak idag. Golvet. Fasen vilken tid det tog. Såga till plattor isolera och spika plank. Själsligt dödande och inte nog med det. Det var ingen riktig kvalitet i golvvirket. Snett och skevt. Det är som alltid lite extra roligt att spika samtidigt som man håller emot med en kofot och trycker ned med ena foten. Men nu är det klart.
Nu ska jag räkna ut hur mycket plattor det går åt till väggar och så mer isolering. Det blir morgondagens projekt. Förhoppningsvis ska jag hinna spackla klart allt i morgon också så att jag kan anordna ett liten familjegrej på lördag. Den heter ” alla grundmålar pappas studio”. Barna älskar sånna påhitt.

Dagens bilder

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Viktigt med hjälp

juli 22nd, 2010

Rent av ovärdeligt är det att ha hjälp när man gör projekt av den här typen. Tur att man har goda vänner. Här om dagen kom till exempel Magnus förbi med egen solstol, egen folköl och satte sig ned för att kolla att huset blev rakt medan han drack sin medhavda bira. Den insatsen gör så klart att han är mer än välkommen på inflytttningsfesten. Stort tack Magnus.

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Dagens roliga maskin

juli 21st, 2010

Jag vill ha mer att kapa. Är lite sugen på att annonsera efter kapningsjobb. Någon som behöver kapning till 70 kvm altan eller så?

Posted in Uncategorized | Comments (0)